Lahjakortti 5 x 45min.

Osta tämä
  • 213,75 €

Kenelle hierontaa, kenelle ei ja mitä vaikutuksia hieronnalla on?

Hieronta sopii vauvasta vaariin. Hierontaa on käytetty kautta aikojen poistamaan lihaskipuja ja rentouttamaan henkisesti. Vauvoille hieronta voi olla suuri apu koliikkiin ja vanhuksille hieronta on tärkeä kanava läheisyyteen ja ihmisen kosketukseen. Työikäiset käyttävät hierontapalveluita liian vähän ja tämä johtaa usein sairaslomakierteeseen ja kohtuuttomaan särkylääkkeiden käyttöön.

Lihakset ovat ihmisillä samanlaisia, mutta käyttötapa vaihtelee. Raskaantyöntekijät saavat jumeja/kipuja lihaksiinsa toistuvasta lihasärsykkeestä, joka johtaa palautumisen riittämättömyyteen. Näyttöpäätetyöntekijät jännittävät lihaksiaan staattisesti työpäivän aikana, mikä taas johtaa pään, niska ja hartijoiden kiputiloihin. Tämä johtuu yleisesti lihaksien aineenvaihdunnan häiriöstä, jonka staattinen jännitys saa aikaan.

Urheilijat ja urheilun harrastajat saavat lihashuoltoonsa täydennystä hieronnasta. Hieroja on urheilijan lihasten paras kaveri. Hieroja voi työllään ennaltaehkäistä vammojen syntyä, hoitaa syntyneitä vammoja ja nopeuttaa vammojen parantumista tuntuvasti.

Hierojalla on myös ammattitaitoa auttaa urheilijaa päivittäisessä lihashuollossa.

Hieronnan suhteen voidaan käyttää tervettä maalaisjärkeä. Esimerkiksi tuore haava kädessä estää käden hieronnan. Palovammat ja paha akne ovat myös listalla, jolloin ei voida hieroa tulehdusriskin vuoksi. Laskimotukokset, tyrä ja syöpä lukeutuvat myös hieronnan vasta-aiheiksi. Korkea tai matala verenpaine ei ole este hieronnalle. Myöskään sydänsairaudet eivät ole este hieronnalle, hieronnassa on vain huomioitava otteiden voimakkuus ja hieronta-asento. Sydänpotilas voi tarkastaa suosituksen hieronnan aloittamisen omalta lääkäriltään.

Hieronnalla on monia fyysisiä ja henkisiä vaikutuksia. Hieronnan vaikutuksiin lukeutuvat mm. lämpövaikutus, pumppuvaikutus, venytys, mikroverenkierron avautuminen ja hermoston reakvaatio.

Kansankielellä hieronnalla ”avataan” jumiutuneita lihaksia. Hierojan kosketus saa aikaan ihmisessä läheisyydentunteen ja hyvän olon. Hieronta on muutakin kuin fyysinen kosketus. Hieroja kuuntelee myös asiakasta ja ymmärtää. Kiireiden keskellä on hyvä pysähtyä ja purkaa sydäntään.